vineri, 20 martie 2009

pasionat de H.R. sau pasionat de business?


dave ulrich despre resurse umane strategice si leadership la bucuresti - 12 martie 2009, o intalnire prilejuita de hr club
sau...
ce bucurie profesionala mai mare decat sa iti intalnesti idolul, sa il asculti, sa ii poti adresa una-doua dintre cele o mie de intrebari pe care le-ai strans de cand ii citesti cartile, articolele, discursurile?
d.ulrich http://www.rbl.net/ a marchetat conceptul de h.r. business partner si a impus prin cercetari si modele teoretice repozitionarea functiunii de resurse umane din functiune suport, prin conturarea unei noi directii:
partener cu managerii seniori si de linie in executarea strategiei,
expert in modul in care este organizata si executata munca astfel incat sa creasca eficacitatea si sa reduca costurile,
campion / ambasador al angajatilor, reprezentandu-le viziunea si dedicandu-se imbogatirii contributiei acesteia
agent al transformarii continue, proiectarea culturii si a proceselor pentru imbunatarea capacitatii de schimbare a organizatiei.

cartea de capatai : HR champions

in romania au imbratisat modelul : kraft, vodafone, zentiva, unicredit, …

un studiu cipd din octombrie 2003 atesta influenta modelului propus de d. ulrich : "hr is having to fully understand both the business agnda and hr practices, delivering effective solutions to maximize business performance"

pare-se, de cand companiile au inteles ca valoarea adaugata pentru actionari este un obiectiv gol de continut, care nu ridica oamenii din pat dimineata, HR a capatat valente noi...

2 comentarii:

  1. se pare ca nu sunt singura care se bucura de conferinte in ultima vreme! cateva conexiuni am facut si eu la Bruxelles. :)

    RăspundețiȘtergere